Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 augusti, 2019 - 14:50
  • Får IFK jubla även ikväll. Bilden är från en match tidigare i år.

IFK möter VPS

Ikväll ska IFK Mariehamn möta seriejumbon VPS i Vasa i fotbollsligan och matchen börjar 18.30.

IFK har rest till Österbotten för andra gången på fem dagar efter att dom besegrade SJK i Seinäjoki med 2-0 i torsdags. IFK har alla spelare tillgängliga förutom Amos Ekhalie som stannade hemma på grund av att han är sjuk.

VPS ligger alltså sist och har inte vunnit en enda match i årets ligaspel ännu och den senaste segern på hemmaplan kom i juli ifjol. VPS har spelat oavgjort nio gånger och har således nio poäng så här långt.
IFK ligger på sjunde plats med 25 poäng och kämpar om en plats i den övre slutspelsserien. Inför kvällens match är IFK två poäng bakom SJK som ligger sexa och SJK möter RoPS på hemmaplan ikväll. Efter kvällens matcher återstår två omgångar i grundserien och sen delas lagen in i en övre och en nedre slutspelsserie.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »