Publicerad: söndag, 20 oktober, 2019 - 17:18Uppdaterad: söndag, 20 oktober, 2019 - 17:34
  • Peter Skogström, nr 28, har just avlossat ett skott. Foto: Owe Sjöblom

IFK hockey vände den negativa trenden

IFK Mariehamns ishockeylag lyckades vända den negativa trenden när dom vann över IK Waxholm i division 3 i Islandia på söndagseftermiddagen.

Efter fyra raka förluster var det viktigaste för IFK att studsa tillbaka och bevisa för sig själva att dom kan vinna och det gjorde dom idag. Pontus Nylév gav IFK ledningen efter drygt minuter i den första perioden. Waxholm kvitterade tre minuter senare och sen blev det inga fler mål förrän i början av den tredje perioden. En minut in i den sista akten gav Niklas Kerwien IFK ledningen och Lucas Lindholm ökade på kort därefter. Gästerna reducerade efter ett par miunter och hade även en puck inne med 90 sekunder kvar av matchen, men det blev bortdömt för spark, Istället kunde Andreas Stenberg faställa slutresultatet till 4-2 i tom kasse med åtta sekunder kvar.

IFK lämnade över jumboplatsen till Bålsta och ligger nu sjua med sex poäng efter lika många matcher. Upp till strecket som betyder spel i Alltrean skiljer det bara tre poäng.