• Peter Skogström, nr 28, har just avlossat ett skott. Foto: Owe Sjöblom
Lagkapten Pontus Nylén
Publicerad: söndag, 20 oktober, 2019 - 17:18, uppdaterad: söndag, 20 oktober, 2019 - 17:34

IFK hockey vände den negativa trenden

IFK Mariehamns ishockeylag lyckades vända den negativa trenden när dom vann över IK Waxholm i division 3 i Islandia på söndagseftermiddagen.

Efter fyra raka förluster var det viktigaste för IFK att studsa tillbaka och bevisa för sig själva att dom kan vinna och det gjorde dom idag. Pontus Nylév gav IFK ledningen efter drygt minuter i den första perioden. Waxholm kvitterade tre minuter senare och sen blev det inga fler mål förrän i början av den tredje perioden. En minut in i den sista akten gav Niklas Kerwien IFK ledningen och Lucas Lindholm ökade på kort därefter. Gästerna reducerade efter ett par miunter och hade även en puck inne med 90 sekunder kvar av matchen, men det blev bortdömt för spark, Istället kunde Andreas Stenberg faställa slutresultatet till 4-2 i tom kasse med åtta sekunder kvar.

IFK lämnade över jumboplatsen till Bålsta och ligger nu sjua med sex poäng efter lika många matcher. Upp till strecket som betyder spel i Alltrean skiljer det bara tre poäng.

Fler Nyheter

Bilbrand i Hammarland troligen anlagd

Någon gång mellan den 9 och 14 januari förstördes en bil i en brand i Hammarland.

Polisen söker vittnen till farlig trafikincident

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Polisen söker vittnen gällande grovt äventyrande av trafiksäkerheten på Lemlandsvägen i Knutsboda vid 23-tiden på kvällen.

Villkorligt fängelse för grov stöld

Nyhetsnotisen i ljudformat:
En 39-årig man har av tingsrätten dömts till sex månaders villkorligt fängelse för grov stöld, skadegörelse och besittningsintrång.

Häggblom invald i regionkommittén

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Lagtingsledamot Bert Häggblom(Ob) har blivit utsedd till Ålands ordinrie ledamot i Regionkommittén inom EU.

Lindvall ny assistent till Löfström

Mats Löfström:
Emma Lindvall blir ny riksdagsassistent för riksdagsledamot Mats Löfström. Lindvall är hemma från Saltvik och studerar för tillfället handelsrätt vid Svenska Handelshögskolan i Helsingfors.

Praxis styr hur lagtinget hanterar fullmakter

Susanne Eriksson och Conny Nyholm:
Det är praxis, det vill säga hur man brukar göra, som styr hur lagtinget beviljar eller inte beviljar fullmakter till regeringen.

Snöbristen sparar pengar för kommunerna

Dan Vik och Stefan Nordas:
Den snöfattiga vintern sparar pengar för kommunerna.

Många vill bli klubbdirektör

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Hittills har 13 personer sökt tjänsten som ny klubbdirektör för Ålands golfklubb efter Åsa Nordström. Ansökningstiden går ut vid midnatt i dag.

Barnet oskadat efter olycka

Barnet som satt i barnvagn i går då en bil körde på den i centrum av Mariehamn är oskadat, det uppger man från ÅHS akuten.