Publicerad: lördag, 19 oktober, 2019 - 17:24Uppdaterad: lördag, 19 oktober, 2019 - 18:02
  • Det blev platt fall för IFK idag. Bilden är från en tidigare hemmamatch.

IFK hockey föll mot Bålsta

Det började så bra för IFK Mariehamn med ledning med 3-0 en bit in i andra perioden i ishockeyns division 3 i hemmamatchen mot Bålsta, men det slutade med förlust med 5-8.

I den första periodens slutskede gjorde IFK två mål i numerärt underläge genom Andreas Stenberg och Niklas Kerwien. I början av den andra ökade Carl-Erik Nyqvist på till 3-0, men sen tog det roliga slut. Gästerna Bålsta gjorde två snabba mål och tränaren Kenneth Westerback tog timeout. Men det hjälpte föga, innan perioden var slut hade Bålsta gjort ytterligare två mål.

Efter dryga fem minuter i den tredje perioden gav Pontus Nylén IFK hopp igen när han kvitterade till 4-4, men Bålsta svarade med att göra tre mål på raken. Nylén gjorde sitt andra mål för dagen när han reducerade till 5-7 och sen kom det sista målet i slutsekunderna.
IFK ligger nu sist i tabellen med 3 poäng på fem matcher. Imorgon väntar en ny hemmamatch för IFK och då är det IK Waxholm som kommer på besök till Islandia.