Publicerad: söndag, 1 december, 2019 - 16:42Uppdaterad: söndag, 1 december, 2019 - 17:22
  • Tränaren Kenneth Westerback har en del att fundera på. Arkivfoto.

IFK hockey föll igen med 6-7

7-6 är siffrorna som IFK Mariehamns ishockeylag antagligen inte vill höra talas om efter den här helgen. För det var så det stod på resultatavlan två gånger om i helgens bortamatcher.

Igår vann Farsta med de siffrorna och i dag var det Bålsta som lyckades vända till just 7-6 i slutskedet av matchen. IFK började bäst och ledde efter den första perioden med hela 5-1 efter tre mål av Andreas Stenberg och varsitt av Otto Silfver och Pontus Nylén. Sen startade Bålsta sin upphämtning och i början av tredje perioden kom kvitteringen till 5-5. IFK ryckte upp sig och tog ledningen igen genom Niklas Kerwien i mitten av slutakten, men det var alltså hemmalaget som drog längsta strået. Med knappa sex minuter kvar kom kvitteringen och med tre minuter kvar satte dom segermålet.
IFK har alltså inlett fortsättningsserien i division 3 med två förluster. Nu väntar hemmamatch inkommande lördag när Kista HC kommer på besök till Islandia.