• Tränaren Kenneth Westerback har en del att fundera på. Arkivfoto.
Tränaren Kenneth Westerback tänker anhålla hos högre makter
Publicerad: söndag, 1 december, 2019 - 16:42, uppdaterad: söndag, 1 december, 2019 - 17:22

IFK hockey föll igen med 6-7

7-6 är siffrorna som IFK Mariehamns ishockeylag antagligen inte vill höra talas om efter den här helgen. För det var så det stod på resultatavlan två gånger om i helgens bortamatcher.

Igår vann Farsta med de siffrorna och i dag var det Bålsta som lyckades vända till just 7-6 i slutskedet av matchen. IFK började bäst och ledde efter den första perioden med hela 5-1 efter tre mål av Andreas Stenberg och varsitt av Otto Silfver och Pontus Nylén. Sen startade Bålsta sin upphämtning och i början av tredje perioden kom kvitteringen till 5-5. IFK ryckte upp sig och tog ledningen igen genom Niklas Kerwien i mitten av slutakten, men det var alltså hemmalaget som drog längsta strået. Med knappa sex minuter kvar kom kvitteringen och med tre minuter kvar satte dom segermålet.
IFK har alltså inlett fortsättningsserien i division 3 med två förluster. Nu väntar hemmamatch inkommande lördag när Kista HC kommer på besök till Islandia.

Fler Nyheter

Holmström 54:a i Marcialonga

Isac Holmström kom på en 54:e plats i Marcialonga. Det 70 km långa loppet i norra Italien vanns av norrmannen Tore Bjørseth Berdal som korsade mållinjen efter 3:05:52.

Hovrätten förkortar körförbud

Hovrätten har förkortat ett körförbud för en man som körde kraftigt berusad i augusti 2017.

Intervjuer med pristagarna från Idrottsgalan

Här hittar du intervjuer med vinnarna från den åländska idrottsgalan.

Vinnarna vid årets idrottsgala

Här hittar ni alla vinnarna vid den åländska idrottsgalan.

Vinst för IFK i bottenstriden

Pontus Nylén efter matchen mot Farsta
I bottenstriden av fortsättningsserien i Hockeytrean Östra lyckades herrarna i IFK Mariehamn vinna hemma på Islandia med 6-4 över Farsta IF.

Kontraktet säkrat för MLK

Zacharias Forsström efter dubbelvinsten
Herrarna i MLK Tennis tog en övertygande seger idag med 4-0 mot Ettan hemma på Bollhalla. Detta innebär också att MLK har säkrat kontraktet och får fortsätta spela i division ett nästa år.

Team Åland bowling - årets öspelspärla

Under kvällen delade Stiftelsen Åland Island Games -91 ut utmärkelsen årets öspelspärla. Det var de åländska bowlarna som fick äntra scenen för att ta emot en helt ny pokal.

Cupförlust för IFK

I det första riktiga testet för IFK Mariehamns fotbollsherrar och även tränaren Lukas Syberyjski slutade med förlust. Matchen mellan Inter och IFK Mariehamn slutade 3-0.

Lyngander och Björling leder Geta

Gun-Britt Lyngander fortsätter som ordförande i fullmäktige i Geta och Ingvar Björling svingar klubban i kommunstyrelsen.