Nyhetsnotisen i ljudformat
Publicerad: måndag, 9 december, 2019 - 12:59, uppdaterad: måndag, 9 december, 2019 - 17:33

IFK har en ny fystränare

IFK Mariehamn har skrivit avtal med Nils Lindgren att bli assisterande tränare med inriktning på fysdelen, så Lindgren ersätter den tidigare fys- och rehabtränaren Kristoffer Weckström.

Nils Lindgren är 33 år och hemmahörande från Stockholm. Han har en gedigen utbildning som fotbollstränare samt en naprapatexamen och ett flertal utbildningar inom idrottsfysik och liknande. Dessutom har han UEFAs A – tränarlicens. Huvudtränaren Lukas Syberyjski och Nils Lindgren har arbetat tillsammans tidigare när de under fyra år mellan 2014-2017 var tränarkollegor inom AIK.

- Jag är oerhört nöjd med att vi nu har hela tränarstaben komplett inför kommande säsong och kan inleda försäsongsträningen med dessa rekryteringar bakom oss. Vi får en fin blandning av kontinuitet och nytänk i tränarstaben inför kommande säsong. Lukas och Nils har jobbat ihop tidigare och det säkerställer att vi vet vad vi får i Nils och att deras samarbete kommer löpa på bra. Vi är riktigt nöjda med den kombination som vi nu har skapat i tränarstaben, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson.
Sedan tidigare är det klart att både Daniel Norrmén fortsätter som assisterande tränare och Johan Sundman som målvaktstränare.

 

Fler Nyheter

Milda vintern gynnar gnagarna

Anki Håkans och Uffe Gustafsson:
Den milda vintern är gynnsam för gnagare. 4H-gården i Jomala är ett av de ställen där det har märkts av fler gnagare än vanligt.

Man frias för misstankar om narkotikabrott

En 33-årig man frias av tingsrätten från misstankar om narkotikabrott.

Polisen följde efter fortkörare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Polisen upptäckte i går att en förare körde 112 km/h på Nya Godbyvägen och svängde om för att följa efter.

Miljövänligare sjöfart kan minska fraktkostnader

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Rederier och hamnar kan göra ekonomiska inbesparingar genom att till exempel investera i digitala verktyg för ruttplanering och utrusta fartygen med solceller.

Sökande för jordförvärvstillstånd fick avslag

Nyhetsnotisen i ljudformat:
En ansökan om jordförvärvstillstånd i Sund har blivit avslagen av landskapsregeringen.

Våtmark i Sviby blir av

Ulf Simolin och Johanna Hagström:
Efter flera års diskussioner kring en våtmark i Sviby, har nu ett beslut tagits om att den ska skapas.

Restaurangbåten erbjöds förlängt hyresavtal

Hör Giuseppe Greco och Roger Jansson:
Mariehamns hamn Ab erbjöd Italian Foods att förlänga hyresavtalet för den båtplats där restaurangbåten Ristorante Italia ligger förtöjd i december 2018, mot att fyra villkor accepterades.

"Vi vill att allt står färdigt när personalen tillträder"

Hör en längre version av inslaget från Åland Idag:
Arbetet inför kommunernas socialtjänst, pågår aktivt för att organisationen ska kunna påbörjas från och med 1.1.2021. Detta inkluderar bland annat att hitta områdeschefer och övrig personal.

Staden tar över driften av Backebergs lekpark

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Mariehamns stad säger upp avtalet med Folkhälsan angående lekparken i Backeberg, som är den sista kvarvarande lekparken i staden med lekparksverksamhet.