Publicerad: måndag, 19 augusti, 2019 - 17:32Uppdaterad: måndag, 19 augusti, 2019 - 21:02
  • Oskari Forsman fick hämta ut bollen ur det egna målet två gånger. Arkivbild

IFK förlorade i Vasa

Det blev förlust med 1-2 för IFK Mariehamn när dom besökte seriejumbon VPS.

Avgörandet kom i den andra tilläggsminuten när Eero-Matti Auvinen nickade in segermålet. Och det var hemmalaget som började bäst, Mamoduo Sarr gav VPS ledningen redan efter sju minuter.
IFK kvitterade på straff i den 65:e minuten. Efter två missade straffar från IFK:s sida fick Dylan Murnane förtroendet och slog in bollen mitt i mål. Men i slutsekunderna kunde alltså Auvinen se till att VPS tog sin första seger för den här säsongen och den första segern på hemmaplan sedan den 4 juli förra året.

IFK tappade i kampen om den sista platsen till den övre slutspelsserien i och med att FC Lahti vann sin match mot Honka och SJK spelade oavgjort mot RoPS. IFK halkade ner till åttonde plats med sina 25 poäng, SJK och Lahti har 28 poäng. På söndag kommer SJK till Mariehamn i en ny så kallad sexpoängsmatch lagen emellan.