• Timo Furuholm i mitten ledde sitt Inter till silver, till höger Robert Crawford. Arkivbild
IFK Mariehamns tränare Peter Lundberg
Publicerad: lördag, 19 oktober, 2019 - 17:14, uppdaterad: lördag, 19 oktober, 2019 - 18:03

IFK förlorade och KuPS tog guldet

IFK Mariehamn förlorade den sista matchen i mästerskapsserien när Honka vann med 3-0 i Esbo. Samtidigt säkrade KuPS guldet när dom besegrade Inter i Åbo med 2-0.

Honka gjorde 1-0 efter 21 minuter när Robin Buwalda valde att släppa en långboll förbi sig istället för att nicka bort den. Det gjorde att Macoumba Kandji kom fri och satte dit första målet. 2-0 kom med sju minter kvar av ordinarie tid genom Borjas Martin och slutresultatet fastställde Arlind Sejdu på stopptid. Dessutom hann Oskari Forsman rädda en straff efter det.

IFK tog en poäng och gjorde två mål på de fem matcherna i mästerskapsserien och slutade på sjätte plats. Nu väntar playoff i Europa League-kvalet på onsdag och då kommer HIFK på besök till Mariehamn.

KuPS tog alltså guldet efter segern i den sista matchen, det var klubbens första guld sedan 1976. Inter tog silvret och Honka blev trea. VPS degraderas till division 1 och KPV ska kvala mot TPS för att försöka försvara sin ligaplats.

Fler Nyheter

Bilbrand i Hammarland troligen anlagd

Någon gång mellan den 9 och 14 januari förstördes en bil i en brand i Hammarland.

Polisen söker vittnen till farlig trafikincident

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Polisen söker vittnen gällande grovt äventyrande av trafiksäkerheten på Lemlandsvägen i Knutsboda vid 23-tiden på kvällen.

Villkorligt fängelse för grov stöld

Nyhetsnotisen i ljudformat:
En 39-årig man har av tingsrätten dömts till sex månaders villkorligt fängelse för grov stöld, skadegörelse och besittningsintrång.

Häggblom invald i regionkommittén

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Lagtingsledamot Bert Häggblom(Ob) har blivit utsedd till Ålands ordinrie ledamot i Regionkommittén inom EU.

Lindvall ny assistent till Löfström

Mats Löfström:
Emma Lindvall blir ny riksdagsassistent för riksdagsledamot Mats Löfström. Lindvall är hemma från Saltvik och studerar för tillfället handelsrätt vid Svenska Handelshögskolan i Helsingfors.

Praxis styr hur lagtinget hanterar fullmakter

Susanne Eriksson och Conny Nyholm:
Det är praxis, det vill säga hur man brukar göra, som styr hur lagtinget beviljar eller inte beviljar fullmakter till regeringen.

Snöbristen sparar pengar för kommunerna

Dan Vik och Stefan Nordas:
Den snöfattiga vintern sparar pengar för kommunerna.

Många vill bli klubbdirektör

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Hittills har 13 personer sökt tjänsten som ny klubbdirektör för Ålands golfklubb efter Åsa Nordström. Ansökningstiden går ut vid midnatt i dag.

Barnet oskadat efter olycka

Barnet som satt i barnvagn i går då en bil körde på den i centrum av Mariehamn är oskadat, det uppger man från ÅHS akuten.