Publicerad: söndag, 9 augusti, 2020 - 18:54Uppdaterad: söndag, 9 augusti, 2020 - 22:54
  • Akseli Pelvas gjorde sitt första mål i den grönvita tröjan. Arkivfoto: Victor Enberg, ÅRTV.

IFK avgjorde på övertid i Rovaniemi

IFK Mariehamn slog RoPS med 3-2 under söndagen efter avgörande i matchens sista minut.

Det var grönvitt som skapade den första riktigt farliga målchansen då Riku Sjöroos träffade stolpen efter ett inlägg från Lassi Järvenpää i den 16:e minuten. Sju minuter senare var det istället hemmalaget som tog ledningen. Zurab Tsiskaridze nådde högst på en hörna och kunde från nära håll nicka in 1-0. I den 34:e minuten gjorde RoPS 2-0 men målet dömdes bort för offside. Istället var det IFK som fick sista ordet innan halvtidsvilan. Maximo Tolonen serverade snyggt Albion Ademi som fint placerade in kvitteringen 1-1 i den 40:e minuten.

Grönvitt gjorde två byten i halvtid, Kalle Taimi och Maximo Tolonen byttes ut mot Tarik Hamza och Akseli Pelvas. Den sistnämnde behövde bara åtta minuter på plan innan han fick öppna målkontot för klubben. Albion Ademi avslutade och Matias Niemelä i hemmalagets mål släppte retur där Pelvas kunde rulla in bollen i öppet mål, 1-2. Tre minuter senare kom kvitteringen. Niilo Mäenpää orsakade straff som Joonas Vahtera säkert placerade i mål. Med 30 sekunder kvar på tilläggstiden kom avgörandet. Inbytte Frans Grönlund som bara varit på planen i två minuter nickade in segermålet vid den bortre stolpen, 3-2 och seger för IFK.

Resultatet innebär att IFK nu placerar sig på en sjundeplats i Veikkausliiga efter åtta spelade omgångar på elva poäng. Nästa match spelas den 16 augusti på Wiklöf Holding Arena då tabelljumbon TPS kommer på besök.