Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 juli, 2018 - 12:09Uppdaterad: tisdag, 10 juli, 2018 - 14:20
  • Husbilar vid Lilla holmen en tidigare sommar. Arkivfoto: Axel Eriksson.

"Husbilar som parkerar gratis ökar"

Antalet campingturister och husbilar som väljer att parkera och bo gratis inne i stan istället för på ett campingområde ökar.

Det säger liberalernas John Holmberg som inte har några siffror på ökningen men som uppskattar det till ett hundratal. Holmberg lämnade under våren in en motion om området.

- Jag skrev i motionen att man borde hitta en pragmatisk lösning kortsiktigt och en mera hållbar lösning långsiktigt för att under den här säsongen kunna se en åtgärd, säger Holmberg som tror att det är en viktig signal man skickar ut till egenföretagarna att man värnar om dem.

Infrastrukturdirektör Kai Söderlund förstår att detta kan ses som ett problem men menar att det fortfarande finns plats och att man ska ta in alla åsikter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »