Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 mars, 2019 - 15:03Uppdaterad: fredag, 15 mars, 2019 - 17:36
  • Ett hundratal personer trotsade regnet och gick ut och marscherade för klimatet i Greta Thunbergs anda. Foto Felix Qvarnström

Hundratal deltog i Mariehamns klimatmarsch

”Inte bara tomma ord, vi vill rädda våran jord”. Det var slagordet då ett hundratal ålänningar idag trots regn marscherade genom Mariehamn mot självstyrelsegården för att kräva åtgärder mot klimatförändringen.

Det var en av närmare 2000 protester som anordnas idag världen över inspirerade av svenska Greta Thunbergs klimataktivism, och många av de ålänningar som deltog var unga.
- Jag känner att det behövs förändring, och eftersom jag är för ung för att påverka genom att rösta kan jag åtminstone komma hit och stå här idag, säger Agnes Lundell.
Flera deltagare kom från Ålands Lyceum, och utlyste grundandet av en hållbarhetsstyrelse med målet att i framtiden organisera fler manifestationer och arbete för hållbarhet.
- Om vi inte kan rädda klimatet förstör vi inte bara vår framtid utan alla andras också, säger Tilda Lindén, som i sitt tal belyste vikten individuella förändringar kan ha.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »