Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 mars, 2024 - 05:50Uppdaterad: fredag, 1 mars, 2024 - 06:01
  • EU-parlamentet i Bryssel. Foto: Axel Eriksson

Hundra dagar kvar till EU-valet – ännu ingen åländsk kandidat

Det är hundra dagar tills EU-valet men ännu har inget åländskt namn presenterats efter att Ålands riksdagsledamot Mats Löfström drog tillbaka sin kandidatur.

SFP:s åländska samarbetspartier Liberalerna, Centern och Moderat samling har sagt att de kommer att presentera en ny kandidat och hur det står till bland de övriga åländska partierna är ännu oklart. Liberalernas partiordförande Katrin Sjögren säger att arbete pågår och att diskussioner förs med SFP om hur samarbetet ska se ut. Hon tror att ett namn ska kunna presenteras under den tidiga våren.

En person som återigen är aktuell som kandidat är Anton Nilsson som arbetar som landskapsregeringens ministerråd i Bryssel.

– Om det är jag som är kandidat eller om det är någon annan som är kandidat är inte klart ännu, men jag tror det är viktigt att Åland har en kandidat och att ålänningarna tar valet på allvar, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »