Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 oktober, 2020 - 11:20Uppdaterad: fredag, 16 oktober, 2020 - 13:39

Hundattack i tingsrätten

En kvinna har i tingsrätten åtalats för underlåtelse att vakta djur och skadegörelse då hennes två hundar attackerat en annan hund i augusti 2018.

Hunden som attackerades satt i sin mattes famn då kvinnans hundar slet den därifrån och bet och rev den så den fick livshotande skador. Hunden måste senare avlivas till följd av sina skador. En man försökte avvärja attacken men blev då själv biten i låret av åtminstone den ena av den åtalade kvinnans hundar.

Hundarna hade lämnats lösa inomhus men alla dörrar var inte stängda så de kunde ta sig ut. Kvinnan erkänner att hon brustit i att vakta hundarna. Åklagaren yrkar nu att hundarna ska avlivas då de är farliga och yrkar också på 50-80 euro i dagsböter. Dom i målet kommer senare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »