Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 mars, 2023 - 14:36Uppdaterad: onsdag, 22 mars, 2023 - 15:09
  • Åbo hovrätt slår fast tingsrättens dom. Arkivbild.

Hovrätten tar inte upp besvär – tingsrättens dom om misshandel och trafikbrott slås fast

Två män besvärade sig mot tingsrättens dom gällande misshandel, hemfridsbrott och trafikbrott som föll i oktober förra året. Nu meddelar hovrätten att de inte tar upp fallen och att tingsrättens avgörande fastslås.

Den ena mannen dömdes för grovt rattfylleri, äventyrande av trafiksäkerheten, två fall av olovlig körning och två fall av trafikförseelse efter att ha kört alkohol- och drogpåverkad samt använt falska registerskyltar.

Den andra mannen dömdes för misshandel av den man som dömdes för trafikbrotten. Mannen som dömdes för misshandel har också begått hemfridsbrott i ett fall där en tredje man var målsägande. Mannen som dömdes för trafikbrotten fick villkorligt fängelse i 85 dagar, medan den man som misshandlat honom och begått hemfridsbrott fick 75 dagsböter på 675 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »