Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 juni, 2021 - 09:55Uppdaterad: måndag, 21 juni, 2021 - 12:10
  • Restaurang Eat drev verksamhet i torgkiosken som ägs av Mariehamns stad. Arkivfoto.

Hovrätten ändrar inte Eat-domen

Åbo hovrätt ändrar inte tingsrättens dom från 2019 rörande tvisten mellan restaurang Eat och Mariehamns stad.

I domen från 2019 fastställde tingsrätten att Eat skulle betala drygt 8.500 euro i ersättning till Mariehamns stad för en del av det arbete som krävdes för att återställa lokalen till det skick den hade före parterna ingick sitt hyresavtal. Eat dömdes också att betala stadens rättegångskostnader på drygt 20.000 euro.

Eat överklagade till hovrätten och yrkade också att staden skulle dömas att betala ersättning på drygt 209.000 euro för de kostnader Eat drog på sig när man byggde till restaurangen. Hovrätten anser, precis som tingsrätten tidigare gjorde, att Eat inte har rätt till ersättning för tillbyggnadskostnaderna.

Tingsrättens dom består alltså och Eat åläggs nu att ersätta Mariehamns stads rättegångskostnader för behandlingen i hovrätten, en summa på drygt 7.600 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »