Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 31 januari, 2017 - 16:25Uppdaterad: tisdag, 31 januari, 2017 - 16:44

Hotade och förnedrade ex-sambo

En 40-årig man döms av Ålands tingsrätt till villkorligt fängelse i 50 dagar för ärekränkning, olaga hot, hemfridsbrott och brott mot kommunikationsfriden.

 Han skickade under en period av cirka sex månader hotfulla och mycket förnedrande meddelanden till sin före detta sambo och mamman till deras gemensamma barn. Under en tid kom så många som 40 meddelanden per dag. Han sökte också upp kvinnan i hennes hem och avlägsnade sig inte trots att kvinnan bad honom göra det. Mannen bestred allting och menade att kommunikationen varit ömsesidig, då kvinnan till viss del svarat på meddelandena och han ansåg inte att kvinnan hade anledning att vara rädd och syftet hade inte heller varit att förnedra kvinnan. Tingsrätten ansåg att att det var uppenbart att meddelandena var så hotfulla att både olaga hot och ärekränkning uppfylls. Mannen döms också att betala 1.600 euro till kvinnan för lidande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »