Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 oktober, 2020 - 06:11Uppdaterad: tisdag, 13 oktober, 2020 - 06:33

Höstlovet ger fler hotellgäster

Den pågående pandemin gör det svårt att resa utomlands under höstlovet.

Många finländska familjer väljer därför att resa inom landet, till exempel till skärgården. Enligt Svenska Yle är många hotell redan fullbokade under veckans höstlov. Hotellen på Åland har också märkt av ett intresse från höstlovslediga familjer.

- I riket har vissa skolor höstlov hela veckan, vilket märks i bokningarna. Vi har också åländska gäster som väljer att hemester, men läget kan ju ändras på grund av att vi har samhällssmitta på Åland, säger Zaida Blomsterlund som är vd på Park Alandia Hotel i Mariehamn.

Lasse Luoma som driver Strandnäs Hotell säger att han fått en del förfrågningar, men han tror inte att de resulterar i några bokningar på grund av smittoläget.

Caroline Lepistö, som är vd på Åland Hotels har märkt av ett visst uppsving när det gäller bokningen under höstlovet.

- I år lär det inte komma några svenska turister under lovet, men det kompenseras av ett ökat antal besökare från riket, säger Caroline Lepistö.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »