Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 augusti, 2024 - 10:03Uppdaterad: fredag, 16 augusti, 2024 - 12:24
  • Henna Mari Koski. Montage: Ålands Radio

Hon åker till Indien för att marknadsföra Åland 

Företagsam skärgård har satsat stort på turister som vill uppleva Åland under vår och höst, säger projektledaren Henna Mari Koski. 

Då olidliga värmeböljor drabbar Medelhavet väntas efterfrågan på svalare turistdestinationer öka. Bland annat Åland kan bli ett mål för “cool-cations”. 

En som arbetar med att marknadsföra Åland utanför högsäsong är Henna Mari Koski som sedan tre år leder projektet “ BaltSusBoating 2023”. Bland annat har man gjort satsningar mot båtmässan i Düsseldorf och Asien. 

– Alla projekt jag varit involverad i har handlat om att förlänga säsongen och hitta nya målgrupper. 

Koski säger att det gäller att jobba långsiktigt, med fokus såväl på enskilda turister som på journalister och resebyråer. 

Närvaron vid båtmässan i Düsseldorf har gjort att tyska turister hittat till Åland. Vad gäller satsningen på Asien kunde man tänka sig att japaner och koreaner har svala destinationer på närmare håll, men för dem kan till exempel den nordiska bastukulturen vara lockande. 

– De älskar bastu. Helt vardagliga saker för oss, är spännande för dem.  

Också inom ramen för sitt eget turismföretag jobbar Koski med nya marknader. 

– Jag ska åka till Indien nu under helgen. Vad jag vet har ingen från Åland jobbat med den indiska marknaden tidigare. Tanken är att rikta sig till arrangörer som redan har grupper på väg till Finland och som kunde tänka sig att förlänga resan till Åland. 

Korrigering 12:23 Projektet Henna Mari Koski jobbat med heter BaltSusBoating2023.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »