Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 juni, 2023 - 06:06Uppdaterad: torsdag, 1 juni, 2023 - 08:17
  • Simon Hollmström (HI). Arkivfoto.

Holmström: ”Finns ledamöter med väldigt låg arbetsmoral

Varför väljer personer som inte engagerar sig i lagtingsarbetet att bli politiker? Det frågade sig Hållbart initiativs Simon Holmström under onsdagens lagtingsdebatt. 

– Jag har blivit väldigt förvånad över att det finns en del ledamöter som har en väldigt låg arbetsmoral. Det finns ledamöter som sitter av möten eller inte ens är förberedda när de kommer till möten och inte förankrar saker med sin grupp, sa Holmström.  

Det här var under behandlingen av talmanskonferensens reviderade förslag till ändringar av lagtingsordningen. Förslaget innehåller bland annat förtydliganden gällande medborgarinitiativ, att omröstningar i lagtinget under exceptionella förhållanden får hållas på distans och att antalet ministrar i landskapsregeringen begränsas från sju till sex, exklusive lantrådet. Det sistnämnda var något som både Hållbart initiativs talesperson Alfons Röblom och Moderaternas partiordförande Wille Valve vände sig emot.  

– Personligen kan jag tycka att det är lite udda att vi binder självstyrelsens och den kommande regeringsbildarens händer. Jag kan tänka mig att nästa regering behöver en energiminister som fokuserar till hundra procent på storskalig etablering av energisatsningar, sa Valve.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »