Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 september, 2019 - 13:05Uppdaterad: onsdag, 18 september, 2019 - 15:17
  • Ålands producentförbund är lantbrukarnas intresseorganisation. Arkivbild

Holmström blir ny vd på ÅPF

Sue Holmström blir ny vd för Ålands producentförbund efter Henry Lindström som går pension.

Holmström är utbildad husdjursagronom med en magisterexamen i huvudämnet biologi. Styrelsen för ÅPF skriver att hon har en bred erfarenhet från lantbruksförvaltningen på Åland efter att ha tjänstgjort såväl på Länsstyrelsen på Åland som på ÅMHM och nu de senaste nio åren som lantbruksinspektör på landskapsregeringens näringsavdelning. Hon har också varit rådgivare vid Ålands Hushållningssällskap i samband med stödansökningar. Styrelsen konstaterar att Sue Holmström genom sin arbetslivserfarenhet har skaffat sig ett brett kontaktnät, såväl inom myndigheter som till lantbrukare och livsmedelsföretag.

Holmström tillträder sin tjänst den 1 november och Henry Lindström får funktionen som senior rådgivare från det datumet till den sista december då han går i pension.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »