Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 september, 2011 - 16:42Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Holländer kritiseras av ledande revisorn

I den JO-anmälan som läkaren Mogens Lindén gjort med anledning av turerna kring hur lönen för förvaltningschef Peter Rasks hustru bestämdes hänvisas till en utredning från landskapets interna revision. Den är i själva verket ett beställningsarbete som interna revisorn Leif Holländer gjort på uppmaning av just Mogens Lindén. Det säger ledande revisorn Magnus Lundberg som är starkt kritisk till hur hans underordnade har agerat. Interna revisionens trovärdighet och opartiskhet äventyras om vem som helst kan beställa en utredning av oss säger Magnus Lundberg som säger att Leif Holländer visat prov på dåligt omdöme och agerat helt förkastligt. En konsekvens av hans agerande är att han lyfts bort från revideringen av just ÅHS. Lundberg kommer också inom kort att föra det inträffade till diskussion med landskapsregeringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »