Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 maj, 2018 - 06:41Uppdaterad: fredag, 25 maj, 2018 - 06:43
  • Centern och den övriga oppositionen vill ha en förklaring till höjda arvoden för PAF-styrelsen. Arkivfoto: Malin Lundberg

Höjda PAF-arvoden fråga för lagtinget

Gårdagens besked om att finansminister Mats Perämaa, liberal, beslutat höja arvodena för Ålands penningautomatförenings styrelse kritiseras av oppositionen.

Centern, Obunden samling och Ålands Framtid för frågan till lagtinget. I ett spörsmål vill de ha en förklaring till PAF-ordförandes ersättning som överstiger 30.000 euro per år och ledamöternas årsarvoden om 12.000 euro utöver mötesarvoden om 500 euro per möte.

Bland de sistnämnda ingår även politiker vars medverkan främst beror på innehav av partibok, skriver oppositionen. De finner det anmärkningsvärt att PAF-arvodena till och med överstiger nivåerna för många börsnoterade företag och att inte heller det finska spelmonopolet Veikkaus kan matcha PAF:s generösa ersättningar.

I ett pressmeddelande konstaterar oppositionen att styrelsens direkta insatser för PAFs vinstnivåer trots allt är begränsade och istället vilar på vd och den övriga ledningsgruppens axlar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »