Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 30 september, 2016 - 14:42Uppdaterad: söndag, 2 oktober, 2016 - 19:37
  • Lennart Joelsson på Ålands utvecklings Ab och näringsminister Camilla Gunell vill höja standarden på gästhamnar. Foto: Tomas Tornefjell.

Höjd standard på gästhamnar

Åländska gästhamnar ska bli bättre, utan att de själva behöver betala något.

Standarden på de åländska gästhamnarna behöver förbättras. Det anser näringsminister Camilla Gunell. Hon har därför tagit initiativet till ett nytt regionalpolitiskt projekt som ska bidra till att standarden på de åländska gästhamnarna blir jämförbar med gästhamnarna i Sverige och Finland, med målet att locka fler turister till skärgården. Projektet ska finansieras till 75 procent av EU:s Interreg Central Baltic program. De resterande 25 procenten finansieras av Ålands landskapsregering. Projektet, som omfattar gästhamnar i Sverige, Finland och på Åland, har Ålands utvecklings Ab som huvudman.

-Pengarna kan användas till konkreta åtgärder som att bygga en ny kaj, bastu eller tvättstuga, och för Ålands del innebär projektet att de som deltar kan få allt betalt av EU och landskapsregeringen. Det säger Lennart Joelsson som är Vd för Ålands utvecklings Ab.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »