Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 februari, 2024 - 05:38Uppdaterad: fredag, 16 februari, 2024 - 10:39

Högt vargtryck i Egentliga Finland – troligt med fler vargar på Åland i vår

Då runt hundra vargvalpar från Egentliga Finland ska söka sig nya revir i mars är det mycket troligt att några av dem beger sig mot Åland. Det säger Jörgen Hermansson, vikarierande jaktchef för Egentliga Finland.

Finlands viltcentral har tillsammans med det regionala jägarförbundet nyligen inventerat rovdjursstammen i Egentliga Finland och konstaterat att man där har landets mest vargrevirtäta område.  
– Avståndet till Åland från fasta Finland är bara ett litet skutt för en varg då de ger sig ut på vandring, vargar är inte heller ovana simmare, säger Jörgen Hermansson.  

Hermansson säger att Åland under de senaste åren haft vargar som kommit och gått under vårarna men det kritiska är om det kommer ett vargpar och tar Åland i besittning och sedan får valpar.  
– Då får man en vargstam, det har Åland inte haft på 200 år. Med det vargtryck vi har här så ligger Åland nära till hands att få sin del av kakan också, säger Jörgen Hermansson.  
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »