Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 april, 2020 - 06:09
  • Hanse Selander, tf chef på lagberedningen. Arkivfoto.

Högt lagstiftningstempo kan medföra risker

Ett högt lagstiftningstempo kan medföra risker. Det säger Hans Selander som är tillförordnad lagberedningschef vid landskapet.

- I alla situationer är det självklart viktigt att det blir korrekt, men det säger sig självt att ett pressat tidsschema kan orsaka att något förbises, säger Hans Selander.
Hittills har undantagsförhållandena i landet bara bara resulterat i ett lagförslag som beretts i brådskande ordning av den åländska lagberedningen, nämligen landskapslagen om temporärt tilläggsstöd till den som lyfter grunddagpenning eller arbetsmarknadsstöd, men andra lagförslag finns i röret enligt lagberedningschefen.
I frågan om lagen om det temporära tilläggsstödet så var det en budgetlag som träder i kraft direkt innan en lagstiftningskontroll av presidenten är gjord.
- Kombinationen av att det är brådskande samt att en efterhandskontroll görs, gör ju inte saken bättre om man ser det juridiskt, säger Hans Selander.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »