• Högstadieelever fick tycka till om skolan på en workshop i går. Foto: Tomas Tornefjell.
  • Fanny Henriksson. Foto: Tomas Tornefjell.
Rainer Juslin från landskapets utbildningsavdelning och högstadieeleven Fanny Henriksson intervjuas av Tomas Tornefjell:
Publicerad: tisdag, 21 november, 2017 - 05:56, uppdaterad: tisdag, 21 november, 2017 - 13:14

Högstadieelever diskuterade skolan

Mobbning, grovt språk, tråkig skolmat och att pojkar och flickor behandlas olika. Det är några av de problem som lyftes fram när en grupp högstadieelever fick diskutera grundskolan på Åland med representanter för landskapsregeringen och Rädda Barnen.

Diskussionen, som ordnades i går för att uppmärksamma barnkonventionens dag var också en del av arbetet med den nya grundskolelagen. Avdelningschef Rainer Juslin säger att han fick med sig många värdefulla synpunkter från eleverna.

- De är väldigt målinriktade och måna om sina studieresultat och vill gärna ha en dialog om lärarnas bedömning, vilket är positivt. På minussidan hamnar att många upplever skolmiljön som hård och att pojkar och flickor behandlas olika, säger Rainer Juslin.

Fler Nyheter

Flera viktiga frågor lyftes under nordiskt socialministermöte

Social-och hälsovårdsminister Wille Valve poängterade vikten av att nordiska legitimationer för läkare och vårdpersonal behandlas inom en rimlig tid under nordiska socialministermötet i Uppsala på torsdagen.

Nils Torvalds kräver förklaring av EU-kommissionär om vårfågeljakten

Europaparlamentariker Nils Torvalds kräver att kommissionen ska ta politiskt ansvar för sitt beslut om att dra Finland till EU-domstolen på grund av den åländska vårfågeljakten

Tror på gammelmedias revansch

Anders Mellbourn och Olof Ehrenkrona intervjuas av Ann-Christine Karlsson:
Det är de alternativa medierna som har trovärdighetsproblem just nu och gammelmedia gör revansch. Det säger Sveriges generalkonsul Olof Ehrenkrona som är en av deltagarna i dagens Kastelholmssamtal.

Varg i Södersunda?

I går kväll vid klockan 20.20 såg två personer något som de bedömer var en varg i Jomala Södersunda, i närheten av skolan.

Mobilen en trygghet för ensamma elever

Mobiltelefonen kan fungera som en trygghet för ensamma elever. Det anser elevråden i stadens skolor, lärare, kuratorer och skolpsykologer.

Ömsen bygger ut

Ålands ömsesidiga försäkringsbolag, Ömsen, planerar bygga till sin lokal på Köpmansgatan 6 med cirka 900 kvadratmeter.

Lumparland skickar ut invånarenkäter

Kommunstyrelsen i Lumparland ska nu skicka ut en invånarenkät till personer i kommunen fyllda 18 år för att få höra kommuninvånarnas åsikter om en reform av kommunstrukturen på Åland.

Fritidssekretare vald efter omröstning

Det krävdes omröstning när kommunfullmäktige i Lemland i går valde en ny fritidssekreterare.

Kumlinge diskuterar kommunstrukturen

Kumlinge kommun ordnar tre träffar för att informera intresserade om landskapsregeringens förslag till lagstiftning om en ny kommunstruktur.