Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 juni, 2023 - 13:40Uppdaterad: fredag, 16 juni, 2023 - 14:43
  • HÅ ingår numera i NUSCT. Arkivbild.

Högskolan samarbetar med små universitet i Europa

Högskolan på Åland har blivit medlem i NUSCT, Network of Universities of Small Countries and Territories. 

- Det är riktigt roligt att Högskolan på Åland har kommit med i detta nätverk som i dag omfattar 13 andra universitet i små länder eller regioner. Universiteten representerar öriken som Grönland, Island och Malta eller annars små språkmässigt eller på annat sätt isolerade regioner som Andorra, Gibraltar eller San Marino, säger högskolans rektor Johanna Mattila i ett pressmeddelande. 

Det var sex små universitet som grundade NUSCT 2018 med målet att skapa ett forum för universitet i små länder och territorier i Europa. Mellan universiteten jobbar man med att utbyta bland annat expertis och erfarenheter.   

- Högskolan på Åland delar många utmaningar med de andra medlemmarna i NUSCT, och vi ser fram emot att kunna dela och jämföra erfarenheter och förstås att finna mera styrka för att kunna tackla och hitta lösningar på våra gemensamma utmaningar. Genom nätverket kommer våra studerande och personal få ytterligare möjligheter till utbyten och olika typer av samarbeten med de andra universiteten i NUSCT, säger Johanna Mattila. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »