Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 juli, 2022 - 15:14Uppdaterad: fredag, 15 juli, 2022 - 17:01

Höglund: Inflationen helt klart ett problem

Konsumentpriserna på de varor och tjänster som redan kostar mest; bensin och diesel, elektricitet och vatten bland annat, är de som ökar mest.

I Norden har priserna ökat med i snitt 8 procent jämfört med helåret 2021. Till det kommer inflationen som gör att priserna ökar ytterligare.

Nu gäller det att se över sin privatekonomi. Det är dags att låta bilen stå och dra ned på speciellt matinköpen. Helst ska man dessutom ha sparat ihop till en ekonomisk buffert. Ingen vet hur det finansiella läget ser ut på lång sikt.

– Vi har en inflationstakt som är den högsta på över 30 år. Det är ett problem som vi delar med i princip hela världen. Vår inflation är något högre jämfört med omgivande regioner. Det är klart det är ett problem, säger finansminister Roger Höglund (C).

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »