Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 27 februari, 2021 - 17:52Uppdaterad: lördag, 27 februari, 2021 - 18:05
  • Foto: ÅRTV

Hobbyverksamhet stängs ner, offentliga sammankomster förbjuds

All hobbyverksamhet, även för barn och unga och även utomhus, ska nu stängas ner. Privata sammankomster bör inte längre ordnas och offentliga sammankomster förbjuds helt.

Onödiga besök i butiker och serviceanrättningar bör undvikas, och man avråder från besök i anrättningar som simhallar, gym och bibliotek.
Förvärras situationen är landskapsregeringen villig att helt stänga ner verksamheter.

- Vi har försökt men inte lyckats och det föranleder oss att tillgripa nya åtgärder. Vi tror i första hand på kommunikation och dialog, och att gemene ålänning är beredd att ta sitt ansvar för att hjälpa till, men om smittspridningen och belastningen på ÅHS ökar är vi beredda att stänga ner den privata verksamheten också, säger lantrådet Veronica Thörnroos.

Verksamheter måste nu tillhandahålla en plan för hur säkerheten i lokaler ska tryggas, och får som mest släppa in hälften så många kunder som man har kapacitet för.
Att krogar och restauranger ska begränsa sina serverings- och öppettider till 22 respektive 23 blir också ett beslut istället för en rekommendation.

Grundskolor och dagverksamheter förblir öppna för stunden, men enligt utbildnings- och kulturminister Annika Hambrudd kommer man att stänga vid behov.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »