Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 mars, 2022 - 22:00Uppdaterad: onsdag, 23 mars, 2022 - 22:37
  • Evelyne Huytebroeck och Alfons Röblom. Foto: Felix Quarnström, ÅRTV

HI vill gå med i Europeiskt parti

Hållbart Initiativ har ansökt om medlemskap i EGP, Europeiska Gröna Partiet, och inför att ansökan ska avhandlas i juni har en delegation från EGP i veckan besökt Åland.

- Vi har i dag 45 medlemspartier över hela Europa, och jobbar både på nationell, regional och lokal nivå. Jag ser ett medlemsskap som en win-win-situation där vi utbyter kunskap, lär oss av varandras exempel och erbjuder det stöd vi kan, säger Evelyne Huytebroeck, medordförande i EGP.

Hållbart Initiativs talesperson Alfons Röblom säger att ett medlemsskap vore nästa led i partiets strävan att skapa nätverk.

- Hållbarhetsfrågor sker på alla nivåer från kommunalt till internationellt. Som medlemmar skulle vi få tillgång både till ett kunskapsutbyte och en möjlighet att påverka Europas gröna politik, säger Alfons Röblom.

RÄTTELSE: EGP står för Europeiska gröna partiet, och är ett parti, inte ett förbund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »