Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 mars, 2020 - 14:05Uppdaterad: fredag, 6 mars, 2020 - 17:27
  • Simon Holmström, Hållbart initiativ. Arkivfoto: Eva Ringbom-Fonsell.

HI väljer att inte ta striden om öppettiderna

Simon Holmström (HI) avstår från att rösta i frågan om butiker borde vara fria att hålla öppet även på de tre röda dagar där öppethållningen idag är begränsad i lag.

- Hållbarhetsagendan borde genomsyra alla beslut som tas och det här är en fråga om både hur vi konsumerar och hur vi ska använda våran tid. Därför väljer jag att avstå från att rösta i hopp om att det ska leda till debatt, säger Holmström.

Däremot anser han att det vore en för skarp markering att rösta emot näringsminister Fredrik Karlströms förslag till lagändring.
- Det rör sig om tre dagar, så det är mer av en symbolisk fråga i slutändan. Vi vill fortsätta vara regeringsdugliga och jag är fast övertygad om att det kommer flera frågor där vi kan ha en större påverkan. Det handlar om en kompromiss och i en regering får man vara redo att ge och ta, säger Holmström.

Att partikollegan och utvecklingsministern Alfons Röblom varit mer positiv till en lagändring i frågan menar Holmström inte avspeglar några motsättningar inom partiet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »