Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 oktober, 2019 - 14:08Uppdaterad: onsdag, 9 oktober, 2019 - 15:46
  • Hållbart initiativ öppnar för att skjuta fram valet. Fotot är taget vid ett tillfälle då kandidater presenterades. Foto: Felix Quarnström

HI öppnar för att skjuta fram valet

Hållbart initiativ öppnar med anledning av att internetröstningen inte blir av upp för att skjuta fram valet den 20 oktober.

Partiet menar att alla röstberättigades lika rätt att delta i allmänna val riskeras. 7,1 procent av de röstberättigade påverkas av beslutet.

-En stor del av dessa är ungdomar som befinner sig på sina studieorter. Brevröstning kommer troligen att vara på fråga för många av dessa men tiden är knapp, skriver HI i ett pressmeddelande.

De menar att det är frågan om ett stort demokratiproblem som måste lösas och att man omedelbart ska säkerställa att allas lagliga möjlighet att delta i allmänna val garanteras.

-Konkret kan det innebära förlängning av brevröstning eller att skjuta fram valdatumet, skriver HI.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »