Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 oktober, 2024 - 13:52Uppdaterad: torsdag, 3 oktober, 2024 - 14:15

HI och Ohisalo söker åländsk praktikant till Bryssel

Den åländska praktikplats som utlovades under Maria Ohisalos valkampanj till EU valet blir nu verklighet.

I dag har Ohisalo tillsammans med Hållbart initiativ, HI, som stöttade hennes kampanj, offentliggjort ett åländskt praktikprogram i Maria Ohisalos team i Bryssel. Man söker en person som tagit gymnasieexamen och kanske påbörjat högskolestudier som kan arbeta på svenska och engelska. Personen ska brinna för Ålandsfrågor, EU-politik och grön politik.  

Ohisalo säger att hon hoppas att praktikanten ska stärka relationerna mellan Åland och EU-parlamentet och lyfta Ålands röst i Bryssel. Totalt blir det fyra ålänningar som får genomföra praktiken – en varje år under mandatperioden. Praktikprogrammet börjar alltid i januari och pågår i fyra månader.  

Praktikanten ska hjälpa Maria Ohisalo i det dagliga arbetet i de tre utskott hon sitter i. Det blir arbete med lagstiftning, att delta på möten, att skriva och publicera inlägg och videos på sociala medier och att hjälpa till att skriva pressmeddelanden. Ansökningstiden till praktikplatsen börjar i dag, torsdag, och pågår till 20 oktober. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »