Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 oktober, 2024 - 14:40Uppdaterad: måndag, 14 oktober, 2024 - 17:22
  • Philip Björkqvist. Arkivfoto ÅRTV.

HI-medlemmar backar talespersonerna efter attacken från Bergbo och Holmström

Hållbart initiativs talespersoner Alfons Röblom och Erica Scott har ett brett stöd inom partiet. Det menar vicetalespersonen Philip Björkqvist som tillsammans med åtta andra medlemmar har skrivit en insändare.  

Det var i förra veckan som Hållbart initiativs tidigare talespersoner Simon Holmström och Annette Bergbo krävde Röblom och Scotts avgång efter partiets svaga gallupresultat och valresultatet 2023.  

Björkqvist säger att de kände att det var viktigt att besvara insändaren då det var fråga om en “tydlig attack” riktad mot talespersonerna.  

– Visa att det finns en annan del av HI också, som kanske inte fått uppmärksamhet i media, men som har ett starkt stöd till Alfons Röblom och Erica Scott, säger han.  

Alldeles oavsett, understryker Björkqvist, ska eventuella avgångskrav komma inifrån partiet. 

– Och det finns inget sådant krav i dag, säger han.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »