Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 30 juli, 2021 - 13:23Uppdaterad: fredag, 30 juli, 2021 - 13:34
  • Hållbarhetsminister Alfons Röblom. Arkivfoto.

HI kommenterar sparförslagen

Landskapsregeringens rapport över möjliga minskningar av kommunala kostnader har omdebatterats och kritik har riktats framför allt från socialdemokraterna och liberalerna.

Hållbart Initiativ som förespråkar bland annat social hållbarhet, är representerade i sparkommittén. Hållbarhetsminister Alfons Röblom (HI) säger att rapporten ska ses som ett underlag med ett antal räkneexempel.

- För att komma över tröskeln till att bli ett politiskt förslag krävs en djupgående konsekvensanalys, säger Alfons Röblom.

Åland Radio har tidigare frågat Annette Bergbo (HI) som var med i kommittén för en intervju men hon har avböjt att kommentera. Sparkommitténs ordförande Mathias Johansson (C), sade i torsdagens Åland idag att han inte tror att det är realistiskt att alla sparförslag genomförs men eventuellt en del av förslagen.

- Jag har utgått ifrån att en del kommer att genomföras, säger Mathias Johansson.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »