Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 juli, 2024 - 10:33Uppdaterad: onsdag, 17 juli, 2024 - 12:57

Henriksson utser EU-stab – rekryteringen av åländsk medarbetare fortsätter

Europaparlamentarikern Anna-Maja Henriksson, Svenska folkpartiet, har utsett sina första medarbetare till SFP:s kontor i Bryssel – men rekryteringen av den åländska medarbetaren fortsätter.

– Det är tolv personer som har sökt medarbetartjänsten och många av de sökande har god kompetens. Rekryteringen förväntas vara klar inom kort, säger Wille Valve, partiledare för Moderat samling som är delaktig i rekryteringsprocessen.  

Henriksson har utsett Minna Österholm från Lappträsk, Oscar Byman från Kimitoön och Alexander Lång från Helsingfors till medarbetare, det skriver partiet i ett pressmeddelande. 

– Jag ser fram emot att få inleda det viktiga arbetet som Europaparlamentariker, med det här gänget får vi en god start. Vi lever i utmanade och tider såväl hemma som ute i Europa, säger Henriksson.  

Henriksson inledde sitt arbete som Europaparlamentariker den 16 juli då det tionde Europaparlamentet officiellt öppnade.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »