Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 september, 2024 - 13:44Uppdaterad: måndag, 9 september, 2024 - 14:04
  • Insändare med falska identiteter har funnits i åländska tidningar. Foto: ÅRTV

HBL: Tidningar luras av skribenter med falsk identitet

Insändarskribenter med falska identiteter har fått sina debattartiklar publicerade i svenska, finländska och åländska tidningar. Det skriver Hufvudstadsbladet i dag, måndag.  

  En insändare som varnar för att “avvisningslagen skulle ha katastrofala konsekvenser för Åland och finlandssvenskar” tas enligt Hufuvstadsbladet in både hos dem och på Åland, samma sak sker med en insändare som fokuserar på den svensk-finska konflikten om laxfisket i Bottenviken. “Innehållet i insändaren följer Rysslands strategi att undergräva EU:s legitimitet”, skriver HBL. 

  HBL frågar i sin artikel Max Arhippainen, avdelningschef för Natos kunskapscenter för strategisk kommunikation, vem som ligger bakom sådana här falska insändare och han säger att det kan vara en enskild person eller en grupp. 
– Allt behöver inte vara direkt orkestrerat av Kreml, utan av proryska personer som fallit för propagandan eller som av opportunistiska skäl tror att det här är något som Kreml skulle uppskatta, säger han. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »