Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 februari, 2024 - 16:43Uppdaterad: tisdag, 20 februari, 2024 - 10:31

HBL: Robert Liewendahl tänker stämma Kulturföreningen Katrina

Robert Liewendahl tänker stämma Kulturföreningen Katrina när premiären av musikalen Katrina har ägt rum sommaren 2024, det rapporterar Hufvudstadsbladet, HBL.  

Katrina bygger på Sally Salminens roman och Liewendahl har skrivit manus till originalversionen av musikalen. I Kulturföreningen Katrinas nya version används samma musik som i den tidigare, men med ett nytt manus. Liewendahl säger till HBL att det här blir ett intrång i upphovsrätten då “det är ett originalverk som man inte kan avlägsna en del av”. Kulturföreningen Katrina, som liksom Liewendahl har anlitat juridisk expertis, menar att man har agerat upphovsrättsligt korrekt.  

Liewendahl anser att han utsatts för “cancelkultur”. Liewendahl lämnade i september 2022 sin post som ordförande för Teater Alandica efter att han i en artikel i HBL anklagats för olämpligt beteende genom bland annat sexuella inviter.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »