Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 6 maj, 2021 - 12:53Uppdaterad: torsdag, 6 maj, 2021 - 13:27
  • Arkivbild. Hästarna på bilden har inget att göra med artikeln.

Hästägare kan få förbud att hålla hingstar

ÅMHM förbjuder en djurägare att hålla könsmogna hingstar efter den tionde maj om djurägaren inte kan visa för myndigheten att hästarna inte riskerar att skada varandra.

Det har inkommit flera anmälningar som gett misstanke om brister i djurhållningen. Könsmogna hingstar löper en uppenbar risk att allvarligt skada varandra och behöver därför hållas skilda. Hingstar som okontrollerat rymmer till ston löper dessutom risk att allvarligt skada stona, eller själva bli skadade i samband med betäckningsförsök. Rymmande djur löper även en stor risk att bli skadade i trafikolyckor, skriver ÅMHM i sitt beslut.

Ett flertal inspektioner har gjorts och vissa brister har åtgärdats men fortsättningsvis uppträder hingstarna aggressivt mot varandra och hålls inte i från varandra.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »