Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 november, 2010 - 11:23Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Hårt tryck på sjöfartsjobben

Den åländska sjöfartsutbildningen lockade i år rekordmånga sökande, 114 personer sökte de 24 platserna. Detta trots att arbetsmarknaden inom sjöfarten är tuffare än på mycket länge. Anders Nyberg lockades att söka till sjömansskolan, delvis på grund av rekryteringsreklamen med löften om hela världen som arbetsfält. Men han har mött en annan verklighet i lågkonjunkturens spår.- Den här reklamen är så uppförstorad, man får uppfattningen om att redarna ska stå och rycka i en på examensdagen, men så verkar det ju inte riktigt vara, säger Anders Nyberg , som i december blir utbildad sjökapten.Högskolans vicerektor Henrik Karlsson tror dock att rederiernas tuffa tider snart kommer vara över. - Det har redan vänt i Europa och det kommer snart att vända även här, säger Henrik Karlsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »