Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 februari, 2024 - 15:13Uppdaterad: torsdag, 15 februari, 2024 - 15:13
  • Harry Jansson (C). Foto: Tomas Tornefjell.

Harry Jansson ångrar ingenting om elhybriden

Harry Jansson (C) känner inte att han har något att be om ursäkt för gällande elhybriden. Han välkomnar en oberoende granskning och det är bara den som kan få honom på andra tankar.   

Harry Jansson var vice lantråd när hävningsbeslutet fattades men närvarade inte på det aktuella mötet. Orsaken till hans frånvaro minns han inte i dag. 
– Det är viktigt att allt kommer fram. Är det så att beslutet visar sig vara oerhört fel i förhållande till helheten så kommer jag vara den första som står i kön av dem som ska be om ursäkt, säger han.  

Han säger att landskapsregeringen var bundna till EU:s upphandlingsregler, avtalsjuridiken och hade en motpart som “kanske inte var så lätt att hantera”. Som han ser det så fanns inga bättre alternativ än att häva avtalet – och risken med det borde alla ha känt till.  

Skadeståndet landade på 10,5 miljoner och i dag har den summan tillsammans med konsortiets rättegångskostnader och räntan vuxit till över 13 miljoner. På frågan om det finns någonting som landskapsregeringen borde ha gjort annorlunda så vill han inte nämna något specifikt. 
– Det blir bara ett tyckande. Det skulle vara förmätet av mig att säga hur det borde ha hanterats. Vi var så kringsnärjda av allting, säger han.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »