Publicerad: torsdag, 10 januari, 2019 - 15:16Uppdaterad: torsdag, 10 januari, 2019 - 15:47
  • På grund av att vinden väntas tillta under natten finns det risk för nya strömavbrott då det troligen finns träd som lätt faller och förstör redan reparerade ellinjer. Foto: Owe Sjöblom.

Hård vind riskerar nya avbrott

Arbetet med att reparera lågspänningsnätet intensifieras idag. Det skriver Ålands elandelslags vd David Karlsson i ett pressmeddelande.

Igår eftermiddag hade man cirka 120 personer ute på fältet för att reparera och röja ellinjer men under natten väntas tilltagande vind, vilket ökar risken för nya avbrott på redan reparerade linjer, eftersom att det troligen finns träd som lätt faller. Just nu har ungefär 93 procent av elandelslagets kunder ström.

Ålands telefon, Ålcom och Mariehamns telefon meddelar också att samtliga centraler för fast telefoni sedan tidigare är i drift. Felanmälningar kommer dock in och arbetet med felreparationer fortsätter oavbrutet. Mobilnätet är nu i normaldrift och endast en central för fasta nätet går på generatorström. Korta lokala störningar kan dock förekomma vid tillfälliga strömavbrott.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »