• På grund av att vinden väntas tillta under natten finns det risk för nya strömavbrott då det troligen finns träd som lätt faller och förstör redan reparerade ellinjer. Foto: Owe Sjöblom.
Publicerad: torsdag, 10 januari, 2019 - 15:16, uppdaterad: torsdag, 10 januari, 2019 - 15:47

Hård vind riskerar nya avbrott

Arbetet med att reparera lågspänningsnätet intensifieras idag. Det skriver Ålands elandelslags vd David Karlsson i ett pressmeddelande.

Igår eftermiddag hade man cirka 120 personer ute på fältet för att reparera och röja ellinjer men under natten väntas tilltagande vind, vilket ökar risken för nya avbrott på redan reparerade linjer, eftersom att det troligen finns träd som lätt faller. Just nu har ungefär 93 procent av elandelslagets kunder ström.

Ålands telefon, Ålcom och Mariehamns telefon meddelar också att samtliga centraler för fast telefoni sedan tidigare är i drift. Felanmälningar kommer dock in och arbetet med felreparationer fortsätter oavbrutet. Mobilnätet är nu i normaldrift och endast en central för fasta nätet går på generatorström. Korta lokala störningar kan dock förekomma vid tillfälliga strömavbrott.

Fler Nyheter

Hammarudda är landets mest miljövänliga gård

Pristagare Tage Eriksson:
Världsnaturfonden WWF utnämner de åländska jordbrukarna Tage och Ulla Eriksson till Finlands mest miljövänliga jordbrukare.

Tufft 2018 för Smartpark

Vd Mattias Eriksson berättar om det tuffa året och förhoppningarna framöver:
Smartpark hade ifjol svårt att locka besökare till parken i Eckerö. Smartpark som i vanliga fall strävar efter ett besökarantal på 10 000, kom förra året endast upp i 8 500 besökare vilket ledde till en förlust för företaget.

Centern vill se eldrivna passagerarbåtar

Centern vill modernisera skärgårdstrafiken och ha en förbättrad tillgänglighet till skärgården, det skriver man i ett pressmeddelande. Nu vill man bland annat se ett försöksprojekt med eldrivna snabbgående passagerarbåtar.

Nu finns elektroniska Ålex redo för användning

Lagberedningschef Hans Selander berättar mer:
Nu har landskapet givit ut den elektroniska versionen av Ålands lagbok, Ålex. Lagberedningschefen Hans Selander berättar att man har arbetat med detta i ungefär tre års tid.

Nya förordanden inom Borgå stift på Åland

Pastor Thomas Lindh har förordnats till församlingspastor under perioden 08-28 juni 2019 i Mariehamns församling.

Kostnaderna för Kickoff 2019 uppgår till 22 000 euro

Under Ålands landskapsregerings sammanträde den 7 juni 2019 beslöt man att godkänna öppna högskolans offert angående seminariet Kickoff 2019.

LR avslår fastighetsreklamation

En fastighetsägare vill reklamera sitt husköp men landskapsregeringen väljer nu att lägga ner ärendet.

Dagsböter och körförbud för fortkörning

En kvinna dömdes i tingsrätten för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Skissritningarna för Prästkragen daghem godkända

Kommunfullmäktige i Saltvik har godkänt skissritningarna för en tillbyggnad av Prästkragen daghem.