• På grund av att vinden väntas tillta under natten finns det risk för nya strömavbrott då det troligen finns träd som lätt faller och förstör redan reparerade ellinjer. Foto: Owe Sjöblom.
Publicerad: torsdag, 10 januari, 2019 - 15:16, uppdaterad: torsdag, 10 januari, 2019 - 15:47

Hård vind riskerar nya avbrott

Arbetet med att reparera lågspänningsnätet intensifieras idag. Det skriver Ålands elandelslags vd David Karlsson i ett pressmeddelande.

Igår eftermiddag hade man cirka 120 personer ute på fältet för att reparera och röja ellinjer men under natten väntas tilltagande vind, vilket ökar risken för nya avbrott på redan reparerade linjer, eftersom att det troligen finns träd som lätt faller. Just nu har ungefär 93 procent av elandelslagets kunder ström.

Ålands telefon, Ålcom och Mariehamns telefon meddelar också att samtliga centraler för fast telefoni sedan tidigare är i drift. Felanmälningar kommer dock in och arbetet med felreparationer fortsätter oavbrutet. Mobilnätet är nu i normaldrift och endast en central för fasta nätet går på generatorström. Korta lokala störningar kan dock förekomma vid tillfälliga strömavbrott.

Fler Nyheter

Mördarsniglarna här för att stanna

Trädgårdsmästare Lasse Söderlund
-Vi kan nog inte räkna med någon minskning av antalet mördarsniglar med anledning av den torra sommaren, säger trädgårdsmästare Lasse Söderlund.

Delade meningar om kommunindelningsrapport

Marcus Henricson och Nina Fellman
Igår presenterade Landskapsregeringen den rapport rörande kommunsammanslagningarna som tagits fram sedan i somras, vid det första av tre informationstillfällen som anordnas i de blivande samarbetsområdena.

Drogpåverkad bilist stannades i Mariehamn

En berusad man i omhändertogs i Västra hamnen igår och en drogpåverkad bilist stannades i Mariehamn.

Tobaksprojekt hoppas på fortsättning

Folkhälsans Irene Häger
Det är oklart hur många unga som använder tobak på Åland.

Två kandidater vidare i biskopsvalet

Den preliminära rösträkningen i biskopsvalet i Borgå stift visar att kyrkoherde Bo-Göran Åstrand och direktor Sixten Ekstrand går vidare till valets andra omgång den 10 april.

Person anhållen för flera bränder

En person är anhållen med anledning av brottsmisstanke kring tre eldsvådor som ägde rum i ett soprum på Scheffersgränd i Mariehamn i morse.

Miljöministern vill satsa på bättre kollektivtrafik

Miljöminister Camilla Gunell
I går berättade vi att bussbolaget Röde Orm har ansökt hos landskapsregeringen om att starta en snabblinje mellan Mariehamn och Godby med buss.

Hyresgästföreningen söker efterträdare

Mats Granesäter intervjuas:
Hyresgästföreningen på Åland som numera är aktiv som en grupp på facebook letar en efterträdare.

Tidigare färjeanställd kräver 26.000 i uppsägningslön

I går hölls en muntlig förberedelse i ett mål där en tidigare anställd inom skärgårdstrafiken är missnöjd med Ålands landskaspregerings sätt att hantera hans anställning.