• På grund av att vinden väntas tillta under natten finns det risk för nya strömavbrott då det troligen finns träd som lätt faller och förstör redan reparerade ellinjer. Foto: Owe Sjöblom.
Publicerad: torsdag, 10 januari, 2019 - 15:16, uppdaterad: torsdag, 10 januari, 2019 - 15:47

Hård vind riskerar nya avbrott

Arbetet med att reparera lågspänningsnätet intensifieras idag. Det skriver Ålands elandelslags vd David Karlsson i ett pressmeddelande.

Igår eftermiddag hade man cirka 120 personer ute på fältet för att reparera och röja ellinjer men under natten väntas tilltagande vind, vilket ökar risken för nya avbrott på redan reparerade linjer, eftersom att det troligen finns träd som lätt faller. Just nu har ungefär 93 procent av elandelslagets kunder ström.

Ålands telefon, Ålcom och Mariehamns telefon meddelar också att samtliga centraler för fast telefoni sedan tidigare är i drift. Felanmälningar kommer dock in och arbetet med felreparationer fortsätter oavbrutet. Mobilnätet är nu i normaldrift och endast en central för fasta nätet går på generatorström. Korta lokala störningar kan dock förekomma vid tillfälliga strömavbrott.

Fler Nyheter

Kraftig brand i Godby

Räddningsledare Karl Nordlund
Just efter 15.30 igår på eftermiddagen kom det ett larm om en brand i ett garage i en radhuslänga i Godby i närheten av Optinova.

Polisen hade en del att stå i

Polisen hade en del att stå under kvällen och natten mellan lördag och söndag.

Vildsvin sköts i Geta

Skytten Tom Blomqvist intervjuas av Kjell Brändström
Finströmsjägaren Tom Blomqvist fällde vildsvin nummer två tidigt på lördagsförmiddagen i Höckböle, Geta inte alls långt ifrån den plats där det förra vildsvinet sköts.

Snart åker elmontörerna hem

Majoriteten av de entreprenörer från riket och Sverige som hjälpt Ålands elandelslag efter stormen Alfrida åker hem på måndag. Det berättar vd David Karlsson i ett pressmeddelande.

Ceder lämnar Alandia Försäkring

Alandia Försäkrings vd Tony Karlström intervjuas av Nina Smeds:
Åsa Ceder lämnar Alandia Försäkring. Det berättar vd Tony Karlström.

Minskning av antalet bygglov i Jomala

Guy Dannström intervjuas av Tomas Tornefjell:
- Antalet bygglov i Jomala har återgått till det normala efter rekordåret 2017. Det säger byggnads- och miljöinspektör Guy Dannström.

”E-röstning löser ett stort demokratiproblem”

Kansliminister Nina Fellman och valadministratör Casper Wrede intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell:
Förberedelserna med e-röstning i lagtingsvalet i oktober är nu igång på allvar.

”Wallers uppsägning inte en stor överraskning”

Att rektorn på Högskolan på Åland, Jonas Waller, i går sade upp sig kom inte som någon större överraskning. Det menar Emma Dahlén som är styrelseordförande för Högskolan på Åland.

Nära sammanstötning mellan fraktfartyg och Ängösundsfärjan

Sjöräddningsledare Benny Paulsson intervjuas av Malin Lundberg:
Enligt Gränsbevakningen på finska sidan inträffade strax efter nio i morse en incident där ett brittiskflaggat fraktfartyg var nära att kollidera med en åländsk linfärja.