Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 maj, 2020 - 14:22Uppdaterad: onsdag, 13 maj, 2020 - 17:16

Hård kritik mot Viking Line på bolagsstämma

När Viking Line höll stämma under onsdagen riktade företrädare för den aktieägarförening som bildades 2019 hård kritik mot sättet rederiet sköts.

Bengt Lindberg, som satt i rederiets ledningsgrupp fram till 2013, sade att bolaget inte förnyar flottan i tillräcklig takt och att marknadsförningen är för hårt centraliserad. Efter stämman sade Viking Lines vd Jan Hanses att kritiken från Bengt Lindberg och de andra mindre aktieägarna bygger på okunskap.

– Det är inte möjligt för oss att förnya flottan i den takt som han efterlyser. Påståendet att marknadsföringen är hårt centraliserad känner jag inte heller igen, så jag uppfattar att kritiken baserar sig på bristfällig kunskap och är färgad av egna åsikter, säger Jan Hanses.

Under stämman uppstod det flera gånger en diskussion mellan ordföranden och representanter för aktieägarföreningen om föreningens rätt att uttala sig. Det här var Roger Jansson, en av initiativtagarna till föreningen, kritisk till när stämman var över. 

– Vi är lite chockade över de här försöken att tysta oss.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »