• Jens Karmert från Atom arkitekter presenterade förslaget till kommunöversikt för Saltviks kommun.
Runa-Lisa Jansson, ordförande i referensgruppen, intervjuas av Tomas Tornefjell
Saltviks kommunöversikt kritiseras. Del 2
Publicerad: tisdag, 13 februari, 2018 - 22:45, uppdaterad: torsdag, 15 februari, 2018 - 14:36

Hård kritik mot förslag till kommunöversikt i Saltvik

Saltviks kommuns förslag till kommunöversikt kritiserades hårt under samrådsmötet på kommungården i Nääs igår kväll. Kritikerna ansåg bland annat att planen i stor utsträckning är baserad på gamla felaktiga uppgifter och att den är onödigt överarbetad.

 Under mötet var det också flera deltagare som krävde att till exempel sådana fornlämningar och områden som är inventerade utan att vara officiellt fastslagna inte ska ritas ut på några kartor, utan enbart omnämnas i textform.

En kommunöversikt är inte juridiskt bindande, men det uttrycktes ändå en oro för att det som anges i översikten kan komma att ses som jurisdiskt bindande.

-Vi tar till oss av kritiken och ska ändra det som är fel. Det säger Runa-Lisa Jansson som är ordförande för den referensgrupp som arbetar med kommunöversikten i Saltvik. Syftet med översikten är bland annat att skapa förståelse för och delaktighet i kommunens strategier avseende inflyttning och hållbar utveckling. Den som vill komma med synpunkter har tid på sig fram till den 27 februari.

 

Fler Nyheter

Rumander om Snellmans avgång

Stefan Rumander intervjuas av Felix Quarnström:
ÅCA:s ordförande, Stefan Rumander, ville inte kommentera närmare vilka sakfrågor som Johannes Snellman och styrelsen tyckt olika om, eller vad som ligger bakom Snellmans beslut att avgå från vd-posten.

Odin kör extra med elmontörer

Extra turer med m/s Odin på tvärgående linjen sätts in i dag och på fredag.

Skördeskadekommissionen håller med Petri Carlsson

Annika Hollsten intervjuas av Felix Quarnström:
Skördeskadekommissionen har färdigställt det ersättningsförslag som, om det antas, avgör hur stöden till lantbruket efter sommarens torka kommer att se ut och fördelas.

Folder ska förtydliga för föräldrar med barn med särskilda behov

Katarina Halme-Wiklund intervjuas av Axel Eriksson:
En ny folder ska ge föräldrar tydligare information och resultera i mindre begreppsförvirring vad gäller skolans stöd för barn med särskilda behov.

Snellman lämnar ÅCA

Johannes Snellman om avgången
Ålandsmejeriet ÅCA:s vd Johannes Snellman har sagt upp sig. - Jag och styrelsen tycker olika i ett antal frågor, det är lite som ett parförhållande, man måste vara lyckliga tillsammans om det ska funka, säger Johannes Snellman.

Fler reste med m/s Eckerö

Antalet gäster som reste med Eckerö Linjen under 2018 var nästan 970.000, vilket är en ökning på 3,3 procent från året före. Det skriver rederiet i ett pressmeddelande.

Dagsböter för att ha ljugit för polisen

En åländsk 23-årig man har dömts till 45 dagsböter om vardera sex euro för att ha ljugit för polisen under ett förhör.

Högskolans rektor slutar

Utbildningsminister Tony Asumaa (Lib) intervjuas av Fredrik Granlund:
Högskolan på Ålands rektor Jonas Waller har sagt upp sig, det bekräftar skolans kommunikationsavdelning.

Man åtalades för sexuellt antastande

En man åtalades i dag i tingsrätten för två fall av sexuellt antastande som ska ha ägt rum i Mariehamn under samma helg i februari 2017.