Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 februari, 2018 - 22:45Uppdaterad: torsdag, 15 februari, 2018 - 14:36
  • Jens Karmert från Atom arkitekter presenterade förslaget till kommunöversikt för Saltviks kommun.

Hård kritik mot förslag till kommunöversikt i Saltvik

Saltviks kommuns förslag till kommunöversikt kritiserades hårt under samrådsmötet på kommungården i Nääs igår kväll. Kritikerna ansåg bland annat att planen i stor utsträckning är baserad på gamla felaktiga uppgifter och att den är onödigt överarbetad.

 Under mötet var det också flera deltagare som krävde att till exempel sådana fornlämningar och områden som är inventerade utan att vara officiellt fastslagna inte ska ritas ut på några kartor, utan enbart omnämnas i textform.

En kommunöversikt är inte juridiskt bindande, men det uttrycktes ändå en oro för att det som anges i översikten kan komma att ses som jurisdiskt bindande.

-Vi tar till oss av kritiken och ska ändra det som är fel. Det säger Runa-Lisa Jansson som är ordförande för den referensgrupp som arbetar med kommunöversikten i Saltvik. Syftet med översikten är bland annat att skapa förståelse för och delaktighet i kommunens strategier avseende inflyttning och hållbar utveckling. Den som vill komma med synpunkter har tid på sig fram till den 27 februari.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »