Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 februari, 2019 - 13:30Uppdaterad: torsdag, 14 februari, 2019 - 20:02
  • Det är inte första gången Mia Hanström polisanmäler alandsnyheter.com. Arkivbild

Hanström polisanmälde alandsnyheter.com

Mia Hanström, verksamhetsledare för Arbetarnas bildningsförbund för Åland och även styrelseordförande för Ålands Radio & TV, har lämnat in en polisanmälan mot sajten Ålandsnyheter.com för förtal och ärekränkning.

Ålandsnyheter.com har skrivit en text där Hanström beskylls för att vara med i en omfattande korruptionshärva med EU-bidrag i hennes roll som verksamhetsledare.

Mia Hanström skriver på sociala medier att alla hennes engagemang är transparenta och alla bidrag som föreningar får granskas både av den egna organisationens revisorer, myndigheternas ansvarig och ibland av utomstående revisorer.

Det här är inte första gången som sajten polisanmäls, i april ifjol kunde Ålands Radio berätta att Ålandsnyheter.com hade anmälts för ärekränkning och polisen meddelade då att de har förhört målsägande, att de har en misstänkt i målet och att denne har adress på Åland, men befinner sig utomlands. Förundersökningsledare Christoffer Ahlfors meddelar att utredningen står stilla eftersom den misstänkte inte hörsammar polisens uppmaning om att ta kontakt. Den misstänkte befinner sig utomlands och har inte kunnat nås för förhör.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »