• Det gamla polishuset. Arkivfoto.
Upphandlare Mårten Broman förklarar fastighetsverkets beslut:
Byggfirmans vd, Kjell Mattsson kommenterar:
Ett längre inslag med Mårten Broman:
Publicerad: fredag, 23 augusti, 2019 - 13:44, uppdaterad: fredag, 23 augusti, 2019 - 17:05

Hans Mattsson Ab får inte bygga polishuset på grund av skatteskulder

Fastighetsverket har fattat ett nytt tilldelningsbeslut för renovering och tillbyggnad av polishus i Mariehamn.

Orsaken är att den tilltänkta huvudentreprenör Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab har skatteskulder, det här skriver fastighetsverket i ett pressmeddelande.

Den 19 juni fattade fastighetsverket beslut för entreprenörer för renovering och nybyggnad av polishus i Mariehamn. Valet av entreprenörer föll på dem som klarat obligatoriska krav och lämnat lägst pris. Huvudentreprenaden tilldelades Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab. Kort efter beslutet noterades att en skatteskuld hade registrerats hos skattemyndigheten. Fastighetsverket har begärt utredningar från Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab om deras skatteskulder.

I dag har ett nytt tilldelningsbeslut fattats där Ålands Bygg Ab får huvudentreprenad för polishuset i Mariehamn. Företaget uppfyller nödvändiga krav och lämnade det näst lägsta anbudet för huvudentreprenaden för polishuset.

- Polishuset är ett känsligt och viktigt byggprojekt och med omsorg om landskapets pengar har vi fattat beslut och jobbar vidare utifrån det, säger Stefan Rumander, vd på landskapets fastighetsverk.

Hans Mattson Ab har haft en skuld till skatteverket, och den skulle betalas in på skatteverkets konto senast den 22 augusti, något som också gjorts. Fastighetsverkets beslut fattades medan det fortfarande fanns tid kvar att betala in pengarna. Det menar Kjell Mattson, vd för Hans Mattsson Ab.

- Nu tänker vi lämna in besvär, säger han.

 

 

Fler Nyheter

Viveka Eriksson lämnar politiken

Lagtingspolitikern Viveka Eriksson (lib) meddelar att hon inte ställer upp för omval.

Kökar vill placera Ålandstrafikens bokningskontor i skärgården

Kökars kommundirektör Johan Rothberg:
Skärgårdstrafikens bokningskontor Ålandstrafiken ska finnas i skärgården, där man känner till behoven bättre anser Kökars kommundirektör Johan Rothberg .

Polisen övervakade trafiken i skärgården

Polisen har också under helgen ledsagat en gripen person till fängelset i Åbo, och kallats till en address där en person skurit sig och blödde kraftigt, så att ärendet lämnades över till sjukvården.

Fem misstänkta för narkotikabruk, fyra för rattfylleri

Polisen stoppade under natten till lördagen tre förare som alla visade sig vara påverkade av olika narkotiska preparat.

Träd över högspänningsledning orsakade strömavbrott i Lemland

Linjeplanerare Patrik Almblad om avbrottet och telefonfelet
Ungefär 800 abonnenter drabbades under morgonen till söndag av ett strömavbrott då ett träd under natten fallit över en högspänningsledning i Flaka. Under morgontimmarna möttes de som ringde till Ålands elandelslag av en telefonsvarare, något som enligt linjeplanerare Patrik Almblad berott på ett tekniskt fel.

Cykelbana längs Lemlandsvägen stängs av

Gång-och cykelbanan mellan Askuddsvägen i Mariehamn och Vesterkalmarevägen i Jomala ska förbättras.

Hård vind ställer in tur

Viggens angöring till Enklinge i morgon förmiddag ställs in.

Man till sjukhus efter singelolycka i Norrböle

En man som under lördag eftermiddag körde in i en tall på Vikingagränd i Mariehamn fördes till sjukhus. - Tallen gick av och föll över bilen, som i sin tur var ordentligt demolerad, så det har varit mycket kraft inblandat, säger brandinspektör Thomas Mattsson.

ÅM i Folkrace avbrutet efter olycka

En ambulans kallades till Vessingsboda motorbana och tävlingen avbröts efter att en förare tappat kontrollen över sin bil och kört in i en barrikad. Olyckan inträffade 12:59 enligt en åskådare, som rapporterar att föraren och en annan bil var på väg igenom samma kurva. Tävlingen avbröts efter olyckan på grund av skadans allvar.