Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 augusti, 2019 - 13:44Uppdaterad: fredag, 23 augusti, 2019 - 17:05

Hans Mattsson Ab får inte bygga polishuset på grund av skatteskulder

Fastighetsverket har fattat ett nytt tilldelningsbeslut för renovering och tillbyggnad av polishus i Mariehamn.

Orsaken är att den tilltänkta huvudentreprenör Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab har skatteskulder, det här skriver fastighetsverket i ett pressmeddelande.

Den 19 juni fattade fastighetsverket beslut för entreprenörer för renovering och nybyggnad av polishus i Mariehamn. Valet av entreprenörer föll på dem som klarat obligatoriska krav och lämnat lägst pris. Huvudentreprenaden tilldelades Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab. Kort efter beslutet noterades att en skatteskuld hade registrerats hos skattemyndigheten. Fastighetsverket har begärt utredningar från Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab om deras skatteskulder.

I dag har ett nytt tilldelningsbeslut fattats där Ålands Bygg Ab får huvudentreprenad för polishuset i Mariehamn. Företaget uppfyller nödvändiga krav och lämnade det näst lägsta anbudet för huvudentreprenaden för polishuset.

- Polishuset är ett känsligt och viktigt byggprojekt och med omsorg om landskapets pengar har vi fattat beslut och jobbar vidare utifrån det, säger Stefan Rumander, vd på landskapets fastighetsverk.

Hans Mattson Ab har haft en skuld till skatteverket, och den skulle betalas in på skatteverkets konto senast den 22 augusti, något som också gjorts. Fastighetsverkets beslut fattades medan det fortfarande fanns tid kvar att betala in pengarna. Det menar Kjell Mattson, vd för Hans Mattsson Ab.

- Nu tänker vi lämna in besvär, säger han.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »