• Gunilla Nordlund, Karolina Hellén, Emilia Liesmäki och Susanne Broman förberedde jubiléet i Alandica. Foto: Ann-Christine Karlsson
Verksamhetsledare Susanne Broman intervjuas av Ann-Christine Karlsson
Lyssna på Ann-Christine Karlssons längre reportage här
Publicerad: torsdag, 8 november, 2018 - 11:23, uppdaterad: torsdag, 8 november, 2018 - 13:01

Handikappförbundet firar 30-årsjubileum

-Mycket återstår men vi märker en ökad förståelse för att människor är olika. Det säger Susanne Broman, verksamhetsledare för Ålands handikappförbund som idag firar 30-årsjubileum.

Viktiga uppgifter för förbundet är, enligt Broman, att synliggöra personer med funktionsnedsättning samt att jobba med bemötandefrågor och intressebevakning för att på sikt göra samhället bättre för alla.

Förbundet fungerar som en gemensam intressebevakare och samordnare för 13 föreningar med totalt närmare 5.000 medlemmar.

Fler Nyheter

Åland genomfart för narkotika

Rasmus Friman på sjöbevakningen:
Åland fungerar som en transitpunkt i trafiken av narkotika mellan Sverige, Finland och Baltikum. Det säger Rasmus Friman på sjöbevakningen, stationerad i Nagu, som tidigare jobbat som kommissarie hos polisen på Åland.

ÅM i beachvolley spelades i helgen

Idag söndag spelades åländska mästerskapen i beachvolley och totalt var det sju lag med, tre damlag och fyra herrlag.

ÅM i lättbåtar hölls i helgen

I helgen seglades åländska mästerskapen i lättbåtar på Slemmern och det var fyra klasser som det tävlades i och totalt var 24 seglare med.

Zetterström är nordisk mästare

Nordiska mästaren Ida Zetterström
Ida Zetterström är nordisk mästare i Super Street Bike, det stod klart efter att hon slutade tvåa i den sista deltävlingen som körde i Tierp i helgen.

IFK upp på sjätte plats

Tränaren Peter Lundberg ger sina tankar efter matchen och berättar om manfallet inför sista omgången
Efter den nästsista matchen i grundserien tog IFK Mariehamn klivet upp på den övre halvan av tabellen. Det efter att dom besegrade SJK med 1-0 inför 1.208 personer i hemmapubliken.

Motstånd mot polis och ordningsvakter

När en person skulle avvisas från en nattklubb i Mariehamn den senaste natten så gjorde han så kraftigt motstånd så att han nu är misstänkt våldsamt motstånd mot tjänsteman och motstånd mot polisen.

Andra deltävlingen i ÅM i folkrace avgjord

I lördags avgjordes den andra deltvälingen i ÅM i folkrace.

Unikt kartfynd över Lövö

Antikvarie Pia Sjöberg och landskapsarkivarie Åke Söderlund;
Ett unikt fynd i form av en samtida karta över området på Vårdö där Lövökongressen ägde rum under åren 1718 och 1719 har upptäckts i Ryska statens...

Tennissiffror när FC Åland besegrade RaiFu

Ted Göstas om segern:
FC Åland besegrade RaiFu med hela 6-0 hemma på Sportkila.