Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 september, 2018 - 10:40

Handelsträdgård på gång i Saltvik

Trädgårdsspecialisten i Finström Ab vill bygga en handelsträdgård med ett försäljningshus och två växthus i industriområdet i Saltvik Haraldsby.

 En bygglovsansökan har lämnats in till byggnads- och miljönämnden och där ber man också om att få sätta upp en reklamskylt vid anläggningen.
Nämnden beviljade på sitt senaste möte bygglov för försäljningshuset med tillhörande växthus samt för reklamskylten. Däremot ger man i nuläget inte bygglov för ett växthus på 300 kvadratmeter eftersom dess takkonstruktion inte är förenlig med detaljplanen. Nämnden uppmanar företaget att lämna in en ritning med en annan takkonstruktion, alternativt en motivering till varför man borde få avvika från detaljplanen. Därefter kan nytt beslut om bygglovet fattas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »