Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 juni, 2019 - 15:00Uppdaterad: måndag, 17 juni, 2019 - 17:30
  • Ulla och Tage Eriksson efter prisutdelningen. Foto: Felix Quarnström.

Hammarudda är landets mest miljövänliga gård

Världsnaturfonden WWF utnämner de åländska jordbrukarna Tage och Ulla Eriksson till Finlands mest miljövänliga jordbrukare.

Syftet med tävlingen, som i år ordnades för åttonde gången, är att öka medvetenheten kring de bästa praktikerna för miljövänlig odling och ge ett erkännande till de jordbrukare som är föregångare på området.
WWF prisar Hammarudda gård särskilt för deras vattenskyddsåtgärder, men också för innovativt användande av näringsämnen från Östersjön och främjande av naturens mångfald.
Tage och Ulla Eriksson tilldelas idag jordbrukarnas traditionella miljöpris, och kommer att företräda Finland i finalen för tävlingen, där priset är 10 000 euro och nationella vinnare från alla Östersjöländer kommer att delta.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »