Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 augusti, 2018 - 05:43Uppdaterad: torsdag, 16 augusti, 2018 - 08:02
  • Hammarland utser ingen referensgrupp för kommunreformen. Arkivfoto.

Hammarland utanför kommungrupp

Hammarland står fast vid sin åsikt att man inte vill ha en kommunsammanslagning enligt det förslag som finns nu. Den åsikten lade kommunens representanter fram igår under ett möte med kommunutredarna från företaget Henricson Ab.

Kommunen har redan tidigare beslutat att i det här skedet inte utse en referensgrupp, som ska arbeta vidare med kommunreformen i samarbete med utredarna och de andra kommunerna. Kommunstyrelsens ordförande Tomas Blomberg deltog i mötet.
-Vi berättade att vi har en välfungerande kommun med bra ekonomi och service och att vi vill fortsätta med det, säger han.

Hammarlands invårare sade nej till en kommunsammanslagning i en folkomröstning där över hälften av invånarena röstade. Den höga röstningsprocenten lyftes fram av utredarna säger Tomas Blomberg.

-De bjöd också in oss i den här referensgruppen där alla kommuner ska delta, men vi har inte utsett någon till den. Det får kommunen ta ställning till på kommande möten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »