Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 januari, 2023 - 16:06Uppdaterad: tisdag, 24 januari, 2023 - 16:07
  • Kultur- och utbildningsminister Annika Hambrudd (C). Foto: Johan Ågren.

Hambrudd: Ansvaret ska ligga på kommunerna

Det övergripande ansvaret för integrationsfrågor ska ligga på kommunerna och inte på Kommunernas socialtjänst, KST. Det anser utbildnings- och kulturminister Annika Hambrudd (C), som har integrationsfrågor på sitt bord.

- Vi ser det som så att lagstiftningen är rätt så tydlig. I landskapslagen om främjande av integration står det att kommunerna är allmänt ansvarig för utvecklandet av invandrares integration. Det betyder att basintegrationen ska skötas av kommunerna, säger Annika Hambrudd.

Som Ålands radio rapporterat om tidigare så råder det delade meningar mellan flertalet av de åländska kommunerna och Kommunernas socialtjänst, KST, om vem som ska ha det övergripande ansvaret gällande integrationsfrågor.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »